Steg för steg

Körkortstillstånd

Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra förarprov för B-körkort.
Det kan du ansöka om här: Ansökan om körkortstillstånd

Övningsköra privat

För att få övningsköra privat måste du gå en Introduktionskurs. Det är en kurs på ca 3 & ½ timme som både elev och handledare måste gå. (Handledare och elev behöver inte gå vid samma tillfälle) Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen. Intyget är giltigt i 5 år och man behöver inte gå om kursen igen för att få köra med en ny handledare/elev inom dessa 5 år. Efter genomgången kurs så måste handledaren ansöka om handledarskap.
Det kan ni ansöka om här: Ansökan om handledarskap
Boka Handledarkurs här: Boka Handledarkurs

Riskutbildning 1

Denna utbildning berör alkohol, droger samt trötthet och riskbeteende. Det är en obligatorisk kurs på ca 3 & ½ timme som måste göras innan förarprovet. Vi vill med vår utbildning öka ditt kunnande om hur alkohol, droger och trötthet samt vissa andra faktorer och beteenden påverkar din förmåga att köra bil. Vår förhoppning är att du ska lära dig så mycket att du i framtiden inte själv kör bil när du inte borde och att du även ska kunna påverka människor i din närhet att inte heller göra det.
Boka Riskutbildning del 1 här: Boka riskettan

Riskutbildning 2 (Halkbana)

Det är en obligatorisk kurs på ca 4 timmar som måste göras innan förarprovet. För att kunna genomföra utbildningens praktiska delar är det viktigt att du är i slutet av din utbildning. Du ska till exempel klara av att: Utfärda hårda accelerationer, bromsa från höga farter & köra bil självständigt.
Boka din tid här: Gillingebanan

Teoriprov

Teoriprovet görs på trafikverkets kontor i Stockholms City.
Vill du boka teoriprovet genom trafikskolan behöver du använda vårt läromedel, där kan du läsa och plugga in den teori du behöver inför provet.

Körprov

Vill du göra körprovet via trafikskolan lånar du vår bil på provet.
Då kör man även 50min innan som en uppvärmningslektion.
Vill du göra provet privat så bokar du själv tid på trafikverket och kör då upp med deras bil.

Alla intyg har en giltighetstid på 5 år.

Här kan du läsa mer om avgifter för körkort. Körkortsportalen-Avgifter